Празнично у Руском Селу и Накову, на северу Баната

РУСКО СЕЛО, НАКОВО: Годишњицу ослобођења у Другом светском рату; 5. октобар 1944. године, датум који прослављају као Дан села, обележили су пригодним свечаностима у Руском Селу и Накову, на северу Баната.
д
Фото: Град Кикинда

Почаст ослободиоцима и жртвама фашистичког терора одата је полагањем венаца на спомен- обележја, а у оба места уручена су признања заслужним појединцима и организацијама.

Председник МЗ Руско Село Душан Марјановић, гостима и лауреатима Октобарске награде, изнео је податке о најважнијим инфраструктурним радовима који су обављени у протеклом периоду. Подсетио је на адаптацију пута између Руског Села и Нових Козараца, за шта је утрошено 15,5 милиона динара. Додао је да се ради и у Солунских добровољаца, те најавио изградњу паркинга у центру села у који ће бити уложено милион динара. Члан Градског већа Кикинде Миливој Лињачки, осврнуо се на улагања локалне самоуправе Града Кикинде у путну инфраструктуру, водовод и каналску мрежу Руског Села:

- Завршен је пројекат за изградњу пречистача пијаће воде, а реализација је планирана на пролеће. У перспективи је и изградња дечијег вртића на иницијативу мештана. То је доказ да се млади запошљавају и оснивају породице - нагласио је Лињачки.

Највише сеоско признање у виду плакете ове године заслужио је Ненад Петровић, власник фирме „Тримин“ доо, која је почела од мале радионице а сада упошљава 14 мештана. Добитник плакете је и учитељ у пензији Душан Беловић, а Похвалница је припала  СК „Чарнојевић“, чије стонотенисерке су се пласирале у Прву лигу Србије.

Свечано је било и у Накову. Овогодишњи добитник годишње награде Накова је прослављени фудбалер београдске Црвене звезде Здравко Боровница из овог места, који је у дресу „црвено-белих” играо од 1976. до 1982. године. На инсистирање овдашњег ФК „Полет” награда је намењена и Милошу Шестићу, такође фудбалеру „Црвене звезде”, који је богату каријеру завршио у Накову. Боровница који још увек игра за ветеране „Црвене звезде”, није могао да дође у Наково, па је председник МЗ Милан Мајсторовић награду уручио његовој ћерки Ани Боровница. Она је рекла да је њен отац, као изузетан спортиста, био и остао велики промотер Накова.

Дан ослобођења Наковчанима је честитао члан Градског већа Кикинде Горан Думитров, пожелевши да наставе са лепом традицијом, вредновањем разултата знаменитих земљака.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести