Поново велико интересовање за мере енергетске санације у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: На овогодишњи Јавни позив за доделу бесповратних средстава домаћинствима и стамбеним заједницама за енергетску санацију стамбених зграда, породичних кућа и станова, који је расписао Град Зрењанин, пристигло је 329 пријава заинтересованих корисника, објавила је зрењанинска локална самоуправа.
2
Фото: pixabay.com

Из Градске управе подсећају да је рок за пријаве истекао крајем прошлог месеца.

Према информацијама градске Комисије за реализацију мера енергетске санације, највише пријава пристигло је за замену столарије. У току је отварање пријава, а очекује се да потписивање уговора са крајњим корисницима буде реализовано почетком октобра.

Јавним позивом су одређени критеријуми за одабир пројеката, а њихово оцењивање и рангирање обављаће се у складу са правилником. Комисија ће, уједно, обићи терен како би имала увид у стање пријављених објеката и затим сачинити предлог коначне листе крајњих корисника којима ће бити додељена бесповратна средства.

Укупна средства за суфинасирање мера, иначе, износе нешто више од 27 милиона динара. Од тога је 13,8 милиона обезбедио Град Зрењанин, а остатак Управа за подстицање и унапређење енергетске ефикасности.

Град Зрењанин је и средином августа прошле године расписао Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације на породичним кућама и становима. Конкурс се тицао замене спољних прозора и врата, са пратећим грађевинским радовима, као и замене котлова на природни гас у кућама које поседују систем централног грејања. На тај јавни позив пријавио се велики број грађана, а услове је испунило 97 заинтересованих за замену котлова и 188 за замену прозора и врата. 

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести