Поново прорадила пијаца на омиљеном Беглуку

СРБОБРАН:  У недељу је после десет година поново прорадила пијаца на Беглуку, омиљено састајалиште и трговиште Србобранаца.
д
Фото: Србобран данас

Општина је уредила пијачни трг и две раскрснице, изградила паркинг места, поставила нове тезге са надстрешницама, чесму и клупе за одмор. Преко пута пијаце постављен је нов јавни тоалет.

Пијацу су првог дана обишли председник општине Радивој Парошки, као и Нинослав Јокановић и Милош Јовановић, представници савета месних заједница Србобран и Турија. Они су прошетали пијацом, поздравили се и попричали са грађанима.

- Драго ми је што је пијаца опет у функцији, и морам да изразим лично задовољство које осећам када видим како сада изгледа. Овај простор, код такозваног „Сваштара”, годинама је био запуштен, што није било лепо видети у центру Беглука. Пијаца је некада била на овом истом месту, али је у једном моменту одлучено да буде пренета на друго, међутим, људи су навикли овде да долазе, тако да та нова локација никада није заживела као пијаца. На захтев великог броја грађана, ми смо одлучили да уредимо овај цео простор, па и плато за пијацу - рекао је Радивој Парошки. – Ово је једно култно место на које долазе многи Србобранци, а не само Беглучани. У разговору са грађанима, а има доста људи иако је лоше време, чуо сам да су сви задовољни што је пијаца поново на Беглуку, исто тако задовољни су што је уређен овај простор, који чине две улице, Јанка Катића и Пере Сегединца, и овај плато који их повезује. Центар Беглука сада заиста много боље изгледа, и надам се да ће се поред трговинских радњи које овде постоје, појавити и занатске радње и да ће овај део Србобрана бити много живљи.

В. Х.

Пројекат „Непристрасно и без дискриминације у Србобрану“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Србобран. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести