Полуфинале „Игре градова” на сомборском базену

СОМБОР: Као и прошле и ове године Сомбор се укључио у замашни пројекат „City Games“, спортско-рекреативну и спортску манифестацију која кроз забаву и спорт сваког лета јача пријатељства и везе међу градовима и државама које се такмиче. Након што је овдашња екипа обезбедила пролаз у полуфинале, оно се вечерас одржава у Сомбору.
13 so igre gradova
Фото: Град Сомбор

Тако ће, баш као и прошле године на варошком купалишту Штранд, овај пут на отвореном градском базену  бити одржано ово пријатељско и забавно надметање, које је организационо и финансијки подржала овдашња локална самоуправа. Такмичари ће одмерити снаге у 13 занимљивих спортских „водених“ дисциплина.

Ове године у манифестацији „Игре градова“ учествује чак 150 екипа из градова Европе, у којима се, по речима аутора и директора пројекта Мирослава Крзука, током летњих месеци одржавају квалификациона такмичења. Игре су основни садржај овог пројекта, а осмишљене су тако да забаве публику и такмичаре, али и да подстакну вредности попут пријатељства и тимског духа и да укажу на важност бављења спортом. Саме игре се базирају на традиционалним дисциплинама и производима, што је видљиво и из њихових назива: водена алка, летећи ватерполо, весло, трка магараца, водена кошарка…укупно 13 различитих дисциплина које нуде прегршт забаве и адреналина за све генерације.

Након квалификација у Суботици, Инђији и Врбасу, полуфинале у Сомбору ће одредити финалисте, који ће у Чачку покушати да одведу свој град до победе. Екипа Сомбора заузела је друго место на квалификацијама у Инђији, али се ипак пласирала у полуфинале, јер је првопласирана Кикинда већ победила на квалификацијама у Суботици. Шампион Србије представљаће нашу земљу на великом Међународном такмичењу наредне године у Словенији. Данашње полуфиналне борбе на Градском базену у Сомбору ће почети од 19.30, а организатори позивају Сомборце да својим присуством и жестоким навијањем помогну пре свега свом тиму да дође до победе и избори пласман у финале, али и да спортски и у духу фер плеја подржи и остале екипе, учеснике догађаја на који је улаз потпуно бесплатан.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести