Почели радови на вртићу у Чуругу

ЧУРУГ: Реконструкција вртића у Чуругу започета је у понедељак, а том приликом, председник општине Жабаљ са сарадницима, обишао је радове. Радници су почели изградњу новог прилаза вртићу, а потом ће реновирати фасаду целокупног објекта, кров, као и спортску салу, а  још неколико врста радова обухваћено је пројектом.
1
Фото: Dnevnik.rs

Председник општине Чедомир Божић рекао је да ће активности локалне самоуправе бити приоритетно усмерене ка побољшању услова боравка деце у вртићима и школама.

- Недавно смо донели одлуку о проширењу капацитета вртића у Жабљу и у Госпођинцима, како више не би било листе чекања, а подсетићу да смо омогућили да од септембра буду отворене и јаслице, тако да ћемо наставити и даље у том смеру- истакао је Божић.

Жељка Војиновић, директорка Основне школе „Ђура Јакшић“ у оквиру које функционише и локални вртић, изразила је захвалност Покрајинској влади и Општини Жабаљ, јер су препознале важност реконструкције објекта.

Фото: Dnevnik.rs

- Покрајинска и локална власт препознале су оно што је основа друштва, нашу децу и много нам значи што нам помажу да имамо што боље услове, како би та иста деца задржала праве вредности, а у новом руху, и у адекватним условима стицала нова знања и израсла у добре људе - казала је она.

За радове у чурушком вртићу Покрајина је издвојила 5,4 милиона динара, а Општина 900.000 динара. Завршетак радова очекује се средином августа.

М. Рашић

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести