„Пицодерци“ организовали турнир у фудбалу и дружење уз паприкаш

БЕЧЕЈ: Спортско-рекреативна манифестација „Пицодер 2019.“ у организацији истоименог бечејског Удружења грађана одржана је за викенд и оправдала је очекивања, па се већ сада може констатовати да ће убудуће бити традиционална.
1
Фото: Још немају 10 година, а већ су показали завидно фудбалско умеће

 Све што смо почињали у нашем кратком деловању је настављено и видевши расположење учесника турнира, њихових вршњака и родитеља, чак бака и дека, сигурни смо да ће наредни турнир бити још масовнији. Ове године је учествовало 16 екипа у три узрасне категорије. Сви су сагласни да је виђен атрактиван фудбал у игри три на три. Уосталом, читав дан смо остали на травнатом платоу код моста преко Великог бачког канала. Обезбедили смо учесницима и ручак, а на менију је био пилећи паприкаш – задовољан је председник УГ Пицодер Немања Карапанyић.

Најмлађи су били и најмасовнији. Укупно осам екипа узраста до десет година узело је учешће. Прелазни пехар победника освојила је екипа састављена од пливача Ерсте бој, која је у финалу савладала нешто млађе фудбалере ТСЦ резултатом 4:1. У малом финалу је виђена изједначенија борба, а Црвени торпедо је резултатом 5:4 савладао Дрим тим и освојио бронзане медаље.

Узраст од 11 до 15 година окупио је шест екипа. Прво место припало је екипи ПКЛ, која је резултатом 5:1 савладала Телетабисе, а екипа Фудбалера је трећа, јер су са 5:4 победили Мапамондо. У најстаријој конкуренцији до 17 година пријавиле су се само две екипе. Фортуна је савладала Олимп са 6:1 и припао јој је победнички пехар.

– У најави смо имали далеко више екипа, али у овом тренутку не знам шта је спречило децу из Бачког Градишта, Бачког Петровог Села и Радичевића да допутују. Наредне године мораћемо да порадимо и на том сегменту, па ће реприза бити далеко масовнија – закључује Немања Карапанyић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести