Петоро Сомбораца осветлало образ на Олимпијском фестивалу младих

СОМБОР: Од времена кад су Сомборци упознавали остатак српског националног корпуса са модерним спортом, важило је правило да је овај град на западу Бачке колевка многих спортова у Срба, па је потпуно очекивано да се и на „Европском олимпијском фестивалу младих“ појави чак пет житеља ове вароши.
1
Фото: Најбољи бициклисти и рвач

Као да није довољно да је Сомбор светски препознатиљив по кошаркашу Николи Јокићу и тенисеру Филипу Крајновићу, на овогодишњем Европском олимпијском фестивалу младих учествоваће пет Сомбораца.

Био је то повод да чланови Олимпијског комитета Србије посете Сомбор. Сасвим у складу са приликом у Жупанији их је дочекала градска већница за област омладине и спорта Антонија Нађ Косановић са представницима Спортског савеза града Сомбора. Сомборска функционерка у области спорта је пре свега врхунски атлета, кајакашица која је бранила боје српске репрезентације на најпрестижнијим светским такмичењима, па је њој припала и част да пожели срећу младим суграђанима на предстојећем надметању.

Троје бициклиста, Михајло Столић, Игор Надовеза и Бојана Вујасиновић са тренером, уједно и селектором српског националног тима на овом такмичењу, Марком Сударићем, а сви су чланови Бициклистичког клуба „С Теам“ као и рвач Дејан Фратрић из РК „Соко“ остварили су одговарајуће норме и ушли у тим Србије. Олимпијски комитет уручио је спортску опрему Сомборцима који ће се такмичити на Европском олимпијском фестивалу младих.

- Нама је драго када видимо да имамо толико успешних спортиста, да се сав тај труд који локална самоуправа улаже да побољша услове и квалитет тренинга петоструко враћа кроз ваше резултате. Наравно, ваши тренери имају велику заслугу за то што сте успели да испуните норме- поручила је Антонија Нађ Косановић.

Дејан Козлина, маркетинг менаyер Олимпијског комитета Србије се захвалио граду Сомбору, Бициклистичком савезу и Рвачком савезу за начин на који улажу у младе спортисте.

- Надамо се да ће резултати у Бакуу заиста бити на високом нивоу. Имамо 56 дечака и девојчица који ће се такмичити у девет спортова, једна је екипа у одбојци и све остало су такмичари који су у појединачним спортовима изборили норме- рекао је Козлина.

Европски олимпијски фестивал младих одржава се у Бакуу, у Азербејyану, од 19. до 29. јула.

М.Мћ

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести