Пандемија одложила почетак рада ТЕ-ТО Панчево

ПАНЧЕВО: Почетак рада Термоелектране-топлане (ТЕ-ТО) Панчево одложен је због пандемије коронавируса а не због градње гасовода Турски ток, пише портал Енергија Балкана.
Pančevo Foto: V. Fifa
Фото: Панчево Фото: В. Фифа

Како је порталу речено у Гаспром Енергохолдингу Србија, затварање граница због пандемије коронавируса направило је потешкоће извођачу Схангхаи Елецтриц Гроуп око довођења неопходног броја монтера на градилиште.

То је, пише портал, онемогућило реализацију низа планираних активности и утицало на темпо реализације пројекта у Панчеву.

У таквим условима, компаније Гаспром Енергохолдинг Србија д.о.о. и Гаспром Енергохолдинг Србија ТЕ-ТО Панчево д.о.о. су предузеле све мере како би помогле у добијању дозвола за неопходне извођаче, за радове током полицијског часа и за добијање виза за раднике који су допутовали. Након две недеље карантина, пристигли радници су започели извођење радова", рекли су у Гаспром Енергохолдингу за портал Енергија Балкана.

Навели су такође да ће упркос сталној неизвесности у вези са даљим развојем епидемиолошке ситуације, радити на томе да се ТЕ-ТО Панчево пусти у рад у првој половини следеће године".

Изградња Термоелектране-топлане Панчево, намењене за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије на бази природног гаса, снаге око 200 MW, почела је да се гради 2019. године и требало је да се пусти у рад ове године.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести