Ове године исправна вода за пиће у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Очекујемо да ове године буде укинута забрана коришћења пијаће воде, што значи да ће Зрењанинци имати исправну воду за пиће, изјавио је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, говорећи о приоритетним пројектима тог града у овој години.
Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: zrenjanin.rs
Фото: Фабрика воде у Зрењанину Фото: zrenjanin.rs

“Проблем са пијаћом водом датира од 2004. године, да га је било лако решити, сигурно би то неко до сада успео, а било је разних идеја. До 2008. године 13 пилот постројења је пословало у граду и ниједно није дало квалитетан резултат", рекао је Сантовац у изјави за Тањуг. Он је рекао да су очекивали да то буде решено и извинио се грађанима Зрењанина што то до сада није урађено.

Најавио је да ове године мора да се нађе решење тог проблема и да се грађанима омогући квалитетна вода за пиће.

Сантовац очекује да Зрењанин ове године крене у процедуру израде пречиштача отпадних вода.

“Када то кажем, значи да ћемо омогућити да након завршетка изградње постројења добијемо много чистији Бегеј, али и једну нову ствар, а то је да конкуришемо код европских фондова за измуљавање Бегеја, од румунске границе до његовог уливања. То је интерес и Републике, и Покрајине, и Града, а то не може да се деси, док не буде изргађен пречистач отпадних вода”, каже Сантовац.

Уверен је да ће ове године почети изградња пречистача отпадних вода у Зрењанину.

“Оно у шта сам сигуран јесте да ћемо у 2020. години кренути у реализацију постројења, пошто је наше јавно-приватно партнерство добило сагласност Комисије, тј. Владе, да у 2020. кренемо у изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода. Процедура предвиђена за завршетак је до две године, оквирно”, каже Сантовац.

Говорећи о осталим планираним инвестицијама, Сантовац издваја изградњу обилазнице у Зрењанину, чији ће трећи крак, до Клечанског пута, бити завршен до половине ове године.

“Урадили смо експропијацију земљишта, ушли у процедуру за добијање пројекта грађевинске дозволе за четврти крак. Очекује се да на јесен крену радови на завршетку обилазнице, која улази у индустријску зону, односно фактички обилази цео град, што је за грађане и све возаче веома важно”, каже заменик градоначелника Зрењанина.

Најављује и наставак реконструкције стадиона у Карађорђевом парку, те очекује да ће фудбалери на јесен играти на градском стадиону.

“Сигурно је да очекујемо и завршетак постављања нвое травнате подлоге, да већ на јесен фудбалери фудбалског клуба играју на том стадиону”, каже Сантовац, најављујући и инвестиције на зрењанинским отвореним и затвореним базенима.

Mitar
16.01.2020 • 16:50
Znači nećete da pustite vodu .
Nikola
16.01.2020 • 17:06
Koji put nas već laže ova nestručna, nesposobna i jadna vlast? U normalnoj zemlji odavno bi podneli ostavke, ali u zemlji Srbiji to ne postoji. Odgovornost i odgovorni su vanzemaljci i niko im ništa ne može.
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести