Отвара се зграда Хитне помоћи у Ковину

КОВИН: Централна свечаност поводом Дана општине Ковин биће у петак, 3. октобра у 9.15 часова испред седишта локалне самоуправе, када ће бити положени и венци крај споменика палим борцима и ослободиоцима Ковина у Другом светском рату.
д
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Банатски фруштук када се окупе сви суграђани, али и мештани околних насеља, заказан је за 10.15 часова у центру Ковина, где ће бити дегустација домаће хране и пића уз забавни програм.

Највећи поклон становиницима општине за празник је нова зграда Хитне помоћи, која ће званично бити отворена у кругу Дома здравља у 14 часова. Свечана седница Скупштине општине заказана је за 15.30 у позоришној сали Центра за културу. Присутни ће моћи да погледају шта је у претходном периоду све урађено на територији општине Ковин, након чега следи додела општинских признања.

Признање је добио Александар Саша Владисављевић одбојкашки тренер из Баваништа за врхунске постигнуте резултате са женском одбојкашком репрезентацијом Србије, као и за укупан допринос одбојци општине Ковин. Добитници општинског признања су и предузећа: „Утва- Силоси” а.д. Ковин за дугогодишње лидерство у пословању и за велики допринос укупном привредном амбијенту на територији општине Ковин, те „Инвал- Стат” д.о.о. Ковин за достигнуте резултате у области стручног оспособљавања и запошљавања особа са инвалидитетом, што је мисија од посебног друштвеног интереса на територији општине Ковин.

Фирма „Грубић комерц” Ковин освојила је признање за четврт века одговорног предузетништва на територији општине, али и одрживи развој отварањем репрезентативног објекта на месту угашене фирме, пише у образложењу награде. Награђено је и предузеће „Пламен град” Мраморак за посебан допринос брендирању укупне туристичке понуде општине, развојем смештајних капацитета и садржаја на локалитету Град у Ковину.

Награђено је Општинско удружење пензионера Ковин, за вишедеценијски допринос акцијама локалне заједнице у свим областима, као и континуирану бригу за хуманије услове живота најстаријих суграђана.

У сусрет општинском празнику синоћ је свечано отворен 33. Октобарски ликовни салон у Центру за културу Ковина.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести