Основној школи у Тителу 23 рачунара

ТИТЕЛ: Основној школи „Светозар Милетић“ у Тителу по уговору са Министарством просвете, научног и технолошког развоја стигла су 23 комплетно опремљена рачунара.
1
Фото: Дневник/С. Кнежевић

Директор школе Петар Којић каже да ће нови рачунари значајно обогатити дигитална одељења ове школе у више насеља општине Тител.      

- Рачунари ће првенствено бити распоређени у издвојеним одељењима школе у Локу и Гардиновцима, како бисмо обогатили дигиталне кабинете тих школа, а уколико буде вишка рачунара, они ће се искористити за опремање дитигалних учионица у Вилову и у матичној школи у Тителу. Од почетка овог конкурса су нам школе у Локу и Гардиновцима биле приоритет – вели Којић. - Технологија се уз књиге свакодневно користи у настави и поносни смо на чињеницу да су све учионице наших школа опремљене пројектором, белим таблама, платном и рачунаром са приступом интернету. Технологија ђацима није страна, уз њу лакше уче и додатно им олакшава савладавање градива.

Тителска школа у сарадњи са локалном самоуправом стално учествује на конкурсима ресорног министарства и покрајинских секретаријата, а недавно су од средстава Покрајинског секретаријата за образовање у потпуности адаптирани и санирани тоалети у школама у Гардиновцима и Вилову.

Највећа инвестиција у тителској школи, вредна 420 милиона динара почеће на пролеће. Радиће се по пројекту који је припремила Општина Тител.

- Велику захвалност дугујемо локалној самоуправи, која је финансирала израду пројекта са шест милиона динара и тиме смо испунили услов да се добију средства за велику адаптацију. Представници Канцеларије за јавна улагања су посетили школу и обавестили нас да ће радови почети на пролеће и да ће се одвијати секвенционално, како се не би прекидала настава у згради. Имамо добру сарадњу са Општином Тител, председником општине Драганом Божићем са којим заједно тражимо решења за унапређења рада, услова и функционисања наше школе – рекао је Којић и додао да ће се на будућим конкурсима тражити средства за замену намештаја.  Тителска школа прати епидемиолошку ситуацију и тренутно нема заражених ученика или наставника, настава се одвија пуним капацитетом.

С. Кнежевић

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести