Орден професора Вујића

КУЛА: Рођени Куљанин Властимир Вујић, данас професор физичке културе и спорта у Српској гимназији „Никола Тесла” у Будимпешти, одликован је орденом части краља Петра Првог, првог реда.
Vlastimir Vujić Foto: R. Hadžić
Фото: Властимир Вујић Фото: Р. Хаџић

  Орден је у част навршеног века од краја Великог рата доделио Културно-историјски центар из Крагујевца „Српска круна” за укупно животно дело, којим је дат снажан допринос српској култури за грађанске заслуге и постигнуте педагошке, медијске и спортске резултате. Орден је Вујићу, који се годинама бави и новинарством, уручен средином прошлог месеца у Будимпешти.

Вујић каже за „Дневник” да је уз указ добио и златну круну, а пре две године је такође одликован орденом Српског витеза првог реда.

- На вечери поводом одликовања био је и министар за људске ресурсе Мађарске Миклош Кашлер и председник Српске самоуправе у Будимпешти Борислав Рус, ком сам иначе био и разредни старешина пре 21 годину- прича са задовољством професор Вујић и додаје да је у Будимпешту отишао из „Дневника”, а да се сада бави искључиво политичко-критичким новинарством, иако је у овој бранши четири деценије и прошао је све форме, и у Кулу често свраћа.

Фото: Властимир Вујић са орденом Фото: Р. Хаџић

Вујић је у Будимпешти признати члан српске заједнице и каже да сваком послу приступа пођеднако одговорно. Иако је у Мађарској већ четврт века професор, родно место није заборавио, већ је Кулу укључио у бројне културне, спортске и привредне прекограничне програме, као и у манифестације српске заједнице у Мађарској, изложбе, представе, рецитале.

Многим Куљанима је прави домаћин у Будимпешти, ко год му се обрати, деци из кулске општине помогао је више пута да упишу Гимназију у Мађарској, као и да регулишу боравак, али и реквизитима помагао фудбалске клубове, као домаће, тако и мађарске.

М. Стакић

 

Kpt Gordan
09.05.2019 • 21:33
Bravo profesore legendo!Profesora za PRESEDNIKA!
Куљанка
09.05.2019 • 22:33
Браво драги професоре!... Један си од врло ретких правих примера данас.
Bistrička "Mladost"
11.05.2019 • 00:15
Vujke je napravio najbolju generaciju fudbalera novosadske Mladosti u istoriji!...
Dragoljub novosadski
11.05.2019 • 00:23
Mr Vlastimir Vujić je i izvanredan politički novinar, dopisnik je"Pečata" iz Madjarske.
EUR/RSD 117.5802
Најновије вести