Општина Пландиште финансира у путеве у селима

ПЛАНДИШТЕ: Општина Пландиште уз помоћ Покрајине у овој и идућој години велика средства улаже у инфраструктуру.
Plandiste foto jelena ivanovic
Фото: Dnevnik.rs

У плану је санација паркинга и пешачких стаза иза цркве и између зграда у Улици Војводе Путника у Пландишту вредности 5,2 милиона динара, као и проширење гробља, али и изградња капела у Великом Гају и Маргити, обе вредности по пет милиона динара.

Председник Општине Пландиште Јован Репац каже да имају у плану изградњу бунара и бунарске кућице Купиник и бунара у Милетићеву.

„Одобрена су нам средства од виших нивоа власти за санацију коловоза у Војвођанској улици, од Хајдук Вељкове до канала у Пландишту, реконструкцију саобраћајнице у Карађорђевој улици од Илинденске до Улице Војводе Путника, као и реконструкцију саобраћајнице у Војводе Путника, од Хајдук Вељкове улице до железничке станице“, каже Репац.

Прва фаза радова последње саобраћајнице радиће се од Хајдук Вељкове до Синђелићеве улице у вредности од 4,5 милиона динара, док друга фаза радова почиње од Синђелићеве и протеже се до железничке станице вредности десет милиона динара.

Осим тога, Општина је добила 22,8 милиона динара за санацију Дома културе у Великој Греди.

За реконструкцију саобраћајнице у Улици Војводе Путника, од Карађорђеве улице до Поште у Пландишту одобрено је девет милиона динара.

Фото: Dnevnik.rs

„За реконструкцију саобраћајнице у Кајмакчаланској улици у Милетићеву одобрено је четири милиона динара, док је за саобраћајницу у Улици Моше Пијаде у Купинику одобрено 4,2 милиона динара, што је показатељ да се не улаже само у путеве у Пландишту, већ и у месним заједницама“, напомиње Репац.

Вредност реконструкције саобраћајнице у Ужичкој улици у Великом Гају износи 16 милиона динара, док ће реконструкција саобраћајнице у Улици Гаврила Принципа у Хајдучици коштати 20 милиона динара.

У идућој години у Општини Пландиште радиће се и реконструкција саобраћајнице у Марковићеву, као и Јерменовцима, али и Банатском Соколцу и Маргити, Барицама, Дужинама и Старом Лецу.

„Реконструкција саобраћајнице у Кордунској улици у Марковићеву износи девет милиона динара, у Јерменовцима 7,5 милиона, у Маргити у Улици од Братства Јединства од Улице Маршала Тита до Вука Караџића око 4,5 милиона, у Барицама саобраћајница у Улици Маршала Тита од Улице Другог октобра до Улице Николаја Балческуа око 5,5 милиона и саобраћајница у Кајмакчаланској улици у Старом Лецу коштаће око три милиона динара“, каже Репац.

За идућу годину локалну самоуправу ће сачекати и радови на котловима у школама за које нису добили опредељена средства, али планирају поновно конкурисање, али и решавање имовинско-правних односа Дома културе.

М. Стакић

Фото: Ј. Ивановић

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Пландиште. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

 

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести