Општина Нови Бечеј скинула усеве с бесправно обрађених парцела

НОВИ БЕЧЕЈ: Локална самоуправа у Новом Бечеју саопштила је да и ове године наставља да се бори против узурпатора државног пољопривредног земљишта. У 2018/2019. агро-економској години на територији новобечејске општине узурпирано је укупно 116 хектара обрадивих површина у државној својини.
в
Фото: Општина Нови Бечеј

Као и претходних година, Општина је и овог пута скинула усеве са бесправно обрађених парцела. Претходно је узурпаторима дата могућност вансудског поравнања. Они који су се оглушили о позив општинских челника, сада су остали без усева.

-Укупно је узурпирано 116 хектара, највише у Новом Бечеју, па у Новом Милошеву, Бочару и Куману. Што се тиче пшенице, она је пожњевена на 24 хектара и имали смо просечан принос од 3,5 тоне по хектару. Било је и 4.540 килограма јечма и 79.060 килограма пшенице. Кад је реч о сунцокрету, очекујемо да ће он бити на око 45 хектара, а кукуруз на око 12 хектара – изјавио је помоћник председника општине задужен за пољопривреду и ванредне ситуације Милан Стојшин.

Стојшин је изразио наду да ће из године у годину бити све мање бесправно обрађених парцела државног пољопривредног земљишта. Приход од продатих усева, иначе, дели се на три дела - по 30 посто иде Републици и Покрајини, док 40 одсто остаје Општини Нови Бечеј.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести