Општина Ковин проверава своја јавна предузећа

КОВИН: Одборници Скупштине општине Ковин, на новембарском заседању, усвојили су трећи ребаланс буџета ове године, али и увели годишње изјашњавање корисника о комуналним услугама.
kovin
Фото: Општина Ковин

Усвојен је извештај о буџету за период од јануара до септембра ове године, као и одлука о трећој измени и допуни одлуке о буџету, која се односи на финансирање рада установа јавних служби. Измењен је и финансијски план Туристичке организације општине Ковин за ову годину.

Усвојене су допуне и о димничарским услугама, о начину држања домаћих животиња, о комуналном уређењу насељених места, о снабдевању водом за пиће, о пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода, о уређувању и одржавању гробља и сахрањивању, о управљању јавним паркиралиштима, као и одржавању и уређивању пијаца.

„Допуне се односе на могућност изјашњавања корисника о квалитету комуналних услуга, а нове одредбе Закона о комуналним делатностима према којима је комунално предузеће у обавези да бар једном годишње спроведе поступак изјашњавања грађана у трајању од 15 дана“, кажу из локалне самоуправе и додају да се позив за изјашњавање објављује и на званичној интернет страници Општине и Јавног предузећа.

Након изјашњавања, јавно предузеће дужно је да извести оснивача - Општину о резултатима, тако да уколико већина корисника није задовољна, преиспита рад појединих служби.

Донета је и одлука о измени и допуни одлуке о утврђивању назива улица, тргова и заселака на територији Општине. Три улице су промениле назив на територији Баваништа, досадашњи Заселак је постао Краља Петра Првог, Улица број седам постала је Улица Милоша Црњанског, Улица царице Милице променила је назив у Улицу Бели брег.     М. Сћ

ПројекатКовин правовременореализовала јеПанонија медиауз подршкуДневника”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести