Обновљен рад народне кухиње у Србобрану: Дневно 160 оброка

СРБОБРАН: Општина Србобран и Црвени крст обновили су од 1. октобра рад народне кухиње, како би се обезбедили топли оброци за најугроженије суграђане. Како је порталу „Србобран данас” рекао Золтан Бергел, секретар Црвеног крста, кухиња је стартовала са поделом 160 оброка дневно.
sombor narodna kuhinja
Фото: Dnevnik.rs

- Већ нам се јављају и неки нови људи који до сада нису били на списку, тако да ћемо поново прећи број од 170 корисника и вероватно доћи до 180, што је број са којим смо и завршили у априлу месецу. Трудимо се да квалитет остане исти. Оброк чини једно јело, које није увек исто. Спрема се пасуљ, боранија, грашак, ђувеч, тестенине, пилав и уз оброк иде један хлеб до 400 грама – рекао је Бергел.

Највећи број корисника су стари, немоћни и инвалидна лица, људи који живе сами, а за породице се даје највише три оброка.

- Уколико су породице бројније рачунамо да неко од њих може да заради, а да са ова три оброка само комплетира ручак. Имамо неке најаве од стране приватних лица, да желе да донирају јабуке и млеко, како би се поправио квалитет исхране у кухињи. У питању су наши стални помагачи, који су друштвено одговорни и имају саосећања за немоћне - образложио је Бергел.

В. Х

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести