Обезбеђене парцеле за инвеститоре у Северној зони Панчева

ПАНЧЕВО: У Северној индустријској зони Панчева увелико се припрема простор намењен домаћим привредницима.
1
Фото: Dnevnik.rs

Град је, према речима градоначелника Саше Павлова, обезбедио неколико хектара на том простору које је наменио домаћој привреди.

Градоначелник Павлов подсећа да компанија „ЗФ” пуном паром изводи грађевинске радове за фабрику, док истовремено спроводи обуку за будуће раднике. Обука се спроводи у Немачкој, а сви који желе да се запосле у овој компанији, наглашава Павлов, могу пронаћи огласе на порталима и местима се траже радници, односно, нуде радна места. Град Панчево цени ову инвестицију за коју је обезбедио шест хектара односно пет грађевинских парцела величине до хектар и по.

Иако пуно очекује од ове компаније, град не запоставља даље инвестиције, нити домаће инвеститоре. За њих је, обезбеђен простор и парцеле у Северној зони, а тренутно је градоначелник у контакту са 10 домаћих фирми које су потенцијални инвеститори у Панчеву.

- Панчево је протеклих година урадило доста по питању планске документације која је била потпуно неуређена због немара и небриге бивше власти. Кроз решења тог проблема и измену локалних одлука омогућено је да велики односно привредни гиганти своје инвестиције спроводе у договореном року и по плану – објаснио је Павлов. - Домаћа привреда у Панчеву доста ради и када је у питању куповина старих, пропалих фирми али комунално опремљених такозваних „браунфилд” инвестиција.  Све више локалних инвеститора купује те објекте, реновира, проширује што ће довести до нових запошљавања. Статистика, али и чињенице говоре о смањењу незапослености у Панчеву и расту броја привредних друштава и субјеката.

Љ. М.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести