Обележен Дан ослобођења Апатина: Признања вреднима и заслужнима

АПАТИН: Свечаном седницом Скупштине општине и уручењем октобарских награда обележен је Дан ослобођења Апатина у Другом светском рату.
aapatin sloboda 1
Фото: Општина Апатин

Овогодишњи добитници општинских признања су предузеће „Мариголд“, боксер Ђорђе Гајичин, за социјални и хуманитарни рад „Апатински потрчко” и постхумно Октобарска награда за рад у култури додељена је Димитрију Мирку Ћелићу.

Одборници су положили венце цвећа на спомен -обележја палим борцима у борби против фашизма. Ослобођење је стигло 24. октобра 1944. када су партизанске јединице 51. дивизије Народно -ослободилачке војске, у садејству са јединицама славне Црвене армије, протерале окупатора. Дан ослобођења био је и прилика да председник општине Општине Апатин уручи једнократну помоћ од по 10.000 динара потомцима палих бораца у сукобима 90-их, који се још школују или су трајно неспособни за привређивање.

- Ово је мали знак пажње и поштовања који је започео 2004. године на иницијативу покојног Мирка Цветићанина и мене. Настојали смо свих ових година да одржиму ту традијију и на Дан наше општине да се сетимо свих оних који су настрадали у борби за мир у ком ми сада живимо - рекао је председник општине Милан Шкрбић  

З. Д.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести