Обележавање Дана ослобођења Србобрана

СРБОБРАН: Поводом Дана ослобођења Србобрана у Другом светском рату, који се обележава у суботу 19. октобра, данас ће бити одржана традиционална Улична трка у организацији Центра за спорт и туризам.
1
Фото: dnevnik

Улицама ће, симболично подсећајући на историјску победу над фашизмом, слободно трчати деца из основних школа у општини и Гимназије.

Улична трка почиње у 11 часова, а ђаци ће трчати на 200, 400, 600, 800 и 1.000 метара, трасама улица: Хајдук Вељковом од броја 48, поред спортске Хале, испод моста и Змај Јовином улицом до Трга Републике, где је циљ трке и подијум на ком ће бити награђени најбржи учесници.

У суботу на Дан ослобођења вароши у 10 часова предвиђено је полагање венца на Тргу републике, а у 11 часова Свечана академија у оквиру које ће бити одржана  седница општинског парламента уз пригодан културно-уметнички програм. Присутнима ће се обратити председник општине Србобран Радивој Парошки, који ће уједно уручити и овогодишњу Октобарску награду спортском новинару Јовану Танурџићу, признања и захвалнице појединцима и колективима.

Ове године друштвена признања и захвалнице су добили: прота Драгомир Трифуновић из Турије, проф. др Мирјана Љубојевић, балетско- ритмичка секција „Звездице” из Надаља, МЗ Србобран и Дом здравља „Ђорђе Бастић” у Србобрану.

З. Делић

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести