НОВИНА НА ЗРЕЊАНИНСКОЈ ПЕСКАРИ Расхлади главу, отвори Књижидер

ЗРЕЊАНИН: На градском купалишту Пескара отворен је посебан читалачки кутак назван „Књижидер“, са жељом да књиге буду доступне свима, као и да сви Зрењанинци и гости имају квалитетан одмор.
d
Фото: Dnevnik.rs

Идеја да се на овај начин обогати културна понуда града на једном од купалишта потекла је од Тање Вуковић, власнице угоститељског објекта на Пескари. Иницијативу је прихватила Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ и обезбедила почетни фонд од стотинак књига. Ове књиге сви заинтересовани посетиоци могу потпуно бесплатно позајмити током боравка на плажи.

Почетак лепе сарадње обележила је занимљива идеја библиотекара да књиге буду смештене на помало неуобичајеном месту. Уместо са полица, књиге се могу позајмити из фрижидера са књигама – „Књижидера“. А мото заједничке читалачке кампање гласи: „Расхлади главу - отвори Књижидер“.

„Књижидер“ је у суботу, 17. августа, отворен на најлепши могући начин – уз игру и дружење са најмлађим Зрењанинцима, на радионици коју су осмислили библиотекари. Деца су имала задатак да у „Књижидеру“ открију посебну књигу коју су са библиотекарима читали. Након читања уследила је потрага за закопаним благом – ковчежићем у ком су се криле награде за све учеснике у потрази. А после радионице, деца су наставила са одличним проводом, уз песму и плес са Николетом Видаковић и чланицама „Фрее Данце“ студија.

„Књижидер“ садржи велики број издања Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“, одабрану белетристику, као и књиге за децу. Такође, и сви суграђани могу допринети да понуда књижног фонда буде богатија тако што ће донирати неке од књига из своје кућне библиотеке. Прве донације већ су почеле да пристижу, што значи да ће ово лето, и она која нас тек очекују, бити у знаку квалитетних наслова на градској плажи.

Радно време нове библиотеке на отвореном је сваког дана од 9 до 21 час.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести