Нови Кнежевац вратио дуговања и инвестирао

Председник новокнежевачке општине др Радован Уверић каже да се пре годину дана када је преузео дужност, суочио са нагомиланим проблемима и дуговима у вредности једногодишњег буџета општине, напомињући да се тада плашио да општинска касе неће издржати наслеђени терет. У међувремену се нова локална самоуправа суочила са скоро тромесечном блокадом општинских рачуна, али према речима Уверића уз тежак напор и ригорозне мере штедње, стање у општини је стабилизовано.
 13 Novi Knezevac
Фото: Златан Фехимовић

" Вратили смо дугове од преко 130 милиона динара, а вредност инвестиција које смо реализовали је око 90 милиона динара. Имамо помоћ Владе Србије, АП Војводине и председника Србије Александра Вучића. Када сам ступио на дужност председника општине обећао сам да ниједно насеље неће бити запостављено и то обећање успешно реализујемо " категоричан је Уверић.


Плакета за девојке „Обилић Алева”

На свечаној седници уручена су општинска признања. Плакету је добио Женски стонотениски клуб „Обилић Алева“ која је освојила сениорску титутлу првака Србије. Исто општинско признање добили су и Удружење пчелара „Сунцокрет“, истакнути медицински стручњаци др Слободан Пушкар из Суботице и проф. др Александар Милованчев из Новог Сада, затим, агроном и активиста КУД „Тисађенђе“ Шандор Добо, кореограф Золтан Шарингер, председник ФК „Тромеђа“ Жолт Домонкош из Мајдана. Постхумно су плакете додељене новинару Слободану Марковљеву који је више од четири деценије исписивао хронику новокнежевачког краја и Војкану Латиновићу, наставнику српског језика који је био директор Радничког универзитета и оснивач ЈКП „7.октобар“.


Председник Уверић је подсетио шта је све урађено у протеклих годину дана, од обнове крова на ПУ „Срећно дете“, санације коловоза и водовода у више улица, градње рециклажног дворишта до уређења каналске мреже. Радило се много на комуналном уређењу, подизању игралишта, одржавању школа, гробаља, сеоских сала…

Пригодни културно уметнички програм извели су ученици Основне музичке школе и ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Новог Кнежевца.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести