Нова кинеска фабрика за сто радника у Перлезу

ЗРЕЊАНИН: Представници компанија „Еос Матрикс“ из Београда и „Феитиансује“ из Нових Бановаца потписали су у Градској кући у Зрењанину купопродајни уговор, по коме ће нови инвеститор преузети производне погоне предузећа „Бегеј пласт“ у Перлезу.
d
Фото: Dnevnik.rs

Уговор су потписали директор компаније „Феитиансује“ Хаиоу Лиу и заменица генералног директора „Еос Матрикса“ Јелена Јовић.

Како је речено овом приликом, кинеска компанија која је преузела погоне у Перлезу, а који су били у власништву „Еос Матрикса“, бави се израдом производа од пластике и ово је прва инвестиција у Европи. Укупна вредност инвестиције у хале и опрему биће око 500.000 евра, а планирано је да у периоду од три године буде запослено укупно стотину радника.

Компанија ће се, како је речено приликом потписивања купопродајног уговора, бавити рециклажом и производњом разних артикала од пластике, као што су цеви, црева и друго, и извозиће производе у земље Европске уније, као што су Немачка и Италија, али и у Америку и Јапан.

- Наш циљ је да што пре започнемо производњу и да почнемо са обуком запослених. Сва технологија ће бити нова и посебно ће се водити рачуна о заштити животне средине – казао је Хаиоу Лиу.

У старом погону фирме „Бегеј пласт“ инсталираће се нова технологија за рециклажу и производњу предмета од пластике

Јелена Јовић је оценила да потписивање овог уговора представља веома важан корак за развој локалне самоуправе.

- Нама је веома драго што као немачки инвеститор можемо бити део једне овакве

инвестиције. Компанија „Еос Матрикс“ је на тржишту Србије присутна пуних 14 година и врло смо активни. Управо овакве трансакције су круна нашег деловања – истакла је Јовић, уз напомену да кроз овакве пројекте компанија поспешује развој предузетништва и сарадњу са домаћим и иностраним инвеститорима.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је присуствовао потписивању уговора, оценио је да је у питању добра вест за све Зрењанинце, а посебно за мештане Перлеза.

- Добили смо праве инвеститоре у старом погону фирме „Бегеј пласт“ и надам се да ће врло брзо кренути и реализација саме инвестиције. Очекујемо нових стотину радних места у Перлезу што, морате признати, није свакодневница да се у једном селу отвара толико радних места – нагласио је Јањић.

Он је додао да је ово доказ да локална самоуправа не доводи инвеститоре само у зрењанинске индустријске зоне, већ и у друге крајеве, с циљем да запосли и раднике по селима.

Ж. Балабан

 

Пројекат „Зрењанинска хроника” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести