Нова донација сремскомитровачкој болници

СРЕМСКА МИТРОВИЦА : Општој болници Сремска Митровица хуманитарна организација LDS Charites Црвке Исуса Христа светаца последњих дана и “Царитас” Сремска Митровица донирали су сетове болничке постељине – 440 комплета у вредности од 1.500.000 динара, и поклон-пакете за децу која се налазе на одељењима ове здравствене установе.
Sremska Mitrovica Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Млади волнотери сремскомитровачког “Царитаса” поделили су 35 пакета са слаткишима, воћем, књигама, сликовницама, бојанкама и играчакама које су даривали Сремскомитровчани  са жељом да малишани што пре оздраве и наставе срећно детињство.

"Ова донација је значајан прилог побољшању квалитета пружања здравствене заштите у нашој болници, с обзиром да се постељина брзо троши, нарочито у одељењима и операционим салама . Захвални смо митровачком “Царитасу” и хуманитарним волонтерима из Канаде, који су ову помоћ допремили", рекао је доктор Живко Врцељ, директор Опште болнице.

Он је уручио захвалнице брачном пару Свендсен, који већ годинама прикупља помоћ за грађане Сремске Митровице.

Ова хуманитарна организација је већ у више наврата Општој болници Сремска Митровица донирала драгоцене апарате и опрему.

Поклонила је два апарата за Службу офтамологије, затим инвалидска колица, ходалице, четвороножне штапове, инструменте за операционе сале, али и омогућавала стручне обуке лекара и здравствених радника.

Љ.М.

(Текст је део пројекта који се финансира из буџета Града Сремска Митровица- Градска управа за културу, спорт и омладину. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести