НАЈУСПЕШНИЈИ ЂАЦИ ОПШТИНЕ БЕОЧИН: Никола Германац и Лазар Ковачевић

Никола Германац ученик је седмог разреда Основне школе „Јован Грчић Миленко“ у Беочину. У протеклој школској години освојио је друго место на Републичком такмичењу „Дабар“ из Информатике.
Najuspešniji đaci opštine Beočin: Nikola Germanac i Lazar Kovačević Foto: „Učim + Znam = Vredim”
Фото: Најуспешнији ђаци општине Беочин: Никола Германац и Лазар Ковачевић Фото: „Учим + Знам = Вредим”  

– У такмичењу „Дабар“ се највише користи логика, а једино што је повезано с информатиком јесте то што се ради на компјутерима. Волим програмирање, али сам очекивао да ћемо у основној школи више радити на тим програмским језицима. Ове године ће бити такмичење и у тој области, па бих волео да се опробам – каже Никола. – Себе видим у информационим технологијама, па ми је у плану и да упишем тај смер у Електротехничкој школи у Новом Саду, али и да наставим даље да се тиме бавим.

Лазар Ковачевић, у прошлој школској години изабран је за ученика генерације Основне школе „Јован Поповић“ у Сусеку, а сада је ученик Средње богословске школе „Свети Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима. Такмичио се у више предмета и остварио значајне резултате.

– Ишао сам на такмичења из хемије, биологије, математике и других предмета – наводи Лазар. – Уписао сам средњу богословску школу, јер себе видим у томе у будућности. Постоји многи начини да се споји наука и теологија, али се то, на жалост не потенцира. И теологија даје једно опште знање које ћу да усавршавам и надограђујем.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из општина у којима је реализован овај пројекат.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести