Најбољи на билбордима у Темерину: Хор ОШ Славко Родић

Хор Основне школе „Славко Родић“ из Бачког Јарка у прошлој школској години освојио је прво место на 29. Републичкој смотри хорова у Сремским Карловцима.
d
Фото: Dnevnik.rs

Због чега су били најбољи демонстрирали су наступом и на завршној свечаности пројекта Учим + Знам = Вредим која је 30. новембра одржана у Мастер центру Новосадског сајма.

Како каже диригенткиња Нада Гвозденовић, наставница музичке кулутуре у тој школи, хор чине деца од првог до осмог разреда. На победничком репертоару биле су четири нумере: „Коњи се врани играју” Константина Бабића, ренесансна песма „Вива ла музика”, „Зелени се јагодо” Златана Вауде и духовна песма „Достојно и праведно јест”.

– С овом групом деце је дивно радити. Они су пожртвовани и дали су свој максимум како доласком на пробе, тако и радом на пробама – каже Нада Гвозденовић. – У почетку сам се бојала како ће све функционисати јер је значајна генерацијска разлика међу хористима, међутим, они су толико добро функционисали да смо се сви изненадили.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из општина у којима је реализован пројекат.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести