Најбољи на билбордима у Општини Жабаљ: Марија Хорњак

У протеклој школској години Општина Жабаљ имала је петоро ђака генерације у основним школама и средњој школи.
д
Фото: Dnevnik.rs

Марија Хорњак изабрана је за ђака генерације Основне школе „Јован Јовановић Змај” у Ђурђеву. У току школовања ишла је на такмичења из русинског, као матерњег, и српског језика, као нематерњег. Школовање је наставила у Гимназији „Петро Кузмјак” у Руском Крстуру, јединој гимназији где се настава одвија и на русинском језику.

– Желела сам да упишем ту гимназију и жеља ми се остварила – каже Марија. – Наравно, планирам да наставим школовање и по завршетку гимназије. Желим да упишем политичке науке и да у том правцу градим своју будућност.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из општина у којима је реализован овај пројекат, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести