Најбољи на билбордима у Општини Темерин

У протеклој школској години Општина Темерин имала је петоро ђака генерације у основним и средњим школама.
д
Фото: Dnevnik.rs

Катарина Миланковић изабрана је за ђака генерације Основне школе „Петар Кочић” у Темерину, а у прошлој години освојила је друго место на Републичком такмичењу из историје, због чега се нашла и на билборду намењеном за освајаче престижних државних признања. Своје школовање наставила је у Гимназији „Светозар Марковић Тоза” у Новом Саду.

Ненад Стјепановић био је најбољи ђак школе „Данило Зеленовић“ у Сиригу. У току школовања учествовао је на бројним такмичењима из географије, биологије, хемије, математике, историје... Сада је ученик Елетротехничке школе у Новом Саду.

– Желим да школовање наставим и после средње школе, јер планирам да упишем факултет – каже Ненад. – Желео бих да будем програмер, а чиме бих се конкретно бавио у тој области, још не размишљам на ту тему. Имам времена.

Бенце Черњак био је најбољи ђак Основне Школе „Кокаи Имре“ у Темерину за школску 2018/2019. годину. За ову титулу кандидовале су га дипломе с такмичења из чак осам предмета. Школовање је наставио у Гимназији у Сенти.

– Уписао сам смер за надарене ученике из математике – каже Бенце. – Планирам да школовање наставим на факултету, а желео бих да будем инжењер или хемичар, још се нисам одлучио.

Данило Адам је изабран за ђака генерације средње школе „Лукијан Мушицки“ у Темерину за смерове трећег степена. Своју школу представљао је на стручним такмичењима у прошлој школској години. Школовање је наставио ванредно и уписао ватрогасни смер.

– Планирам да се школујем и запослим као ватрогасац – истиче Данило. – Ако у томе не успем, уписаћу неку другу школу, јер ми је циљ да стичем и знања и вештине.

Милица Јанузовић, најбоља је ученица Средње економске школе „Данило Зеленовић“ у Темерину, за ученике четвртог степена. У прошлој школској години своју школу представљала је на одбојкашким такмичењима, а из српског језика била је најбоља у општини.

– Школовање сам наставила на Економском факултету, смер Пословна информатика – наводи Милица. – Намера ми је да унапредим своје знање из економије и да се тиме професионално бавим по завршетку факултета.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из општина у којима је реализован овај пројекат, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести