Најбољи на билбордима у Општини Србобран

Владимир Ћурчин и Јована Михајловић најбољи су ђаци Основне школе „Јован Јовановић Змај” из Србобрана.
д
Фото: Dnevnik.rs

Ћурчин је школску годину 2017/2018. завршио као ђак генерације, а током школовања учествовао је на бројним такмичењима из биологије, математике и српског.

– Највише успеха имао сам на такмичењима из биологије. Школовање сам наставио у Војној гимназији у Београду, а сви ови предмети из којих сам се такмичио потребни су ми и у наставку школовања, посебно математика – наводи Владимир. – Желео бих да постанем официр једног дана, јер је то, по мом мишљењу, најчаснији посао на свету, и ту сам се пронашао.

Јована Михајловић изабрана је за ђака генерације у прошлој школској години. Као ученица србобранске школе учествовала је на многим такмичењима, а најзначајње успехе остварила је из биологије, историје, али и у рецитовању.

– Доста времена сам проводила учећи и истражујући, али то није било тешко, јер сам имала подршку породице – каже Јована. – Желим да будем анестезиолог. То је првобитно била идеја мога оца, али се и мени се свидело и сада тежим ка томе.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, реализован је и  2019. године у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018/2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације.

Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страницама Војводине представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из војвођанских општина у којима је реализован овај пројекат, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести