НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Николина Тртић ђак генерације Жабљу

У протеклој школској години Општина Жабаљ имала је петоро ђака генерације у основним школама и средњој школи.
1

Николина Тртић изабрана је за ђака генерације Средње школе „22. октобар” у Жабљу. Ово престижно признање најбоље ученице у генерацији није јој прво такве врсте, јер је четири године раније, такође била ђак генерације, али Основне школе „Милош Црњански“. У току школовања учествовала је на бројним такмичењима, а била је и члан екипе средње коле која је освојила прво место на такмичењу у квизу из историје националних заједница Војводине „Колико се познајемо“ 2017. године. Своје школовање наставила је на Београдском универзитету.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести