НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА:  Милица Видић ђак генерације у Жабљу

У протеклој школској години Општина Жабаљ имала је петоро ђака генерације у основним школама и средњој школи. Милица Видић изабрана је за ђака генерације Основне школе „Жарко Зрењанин” у Госпођинцима, а у прошлој години остварила је значајне успехе на такмичењима из српског и француског језика.
1
Фото: Милица Видић

Из српског језика заузела је треће место на окружном такмичењу, док је из француског језика била прва на општинском такмичењу. Своје школовање наставила је у Средњој школи „22. октобар” у Жабљу.

– Желела бих да упишем добар факултет, али тренутно још се нисам определила и који – каже Милица. – Имам четири године на располагању и за то време, надам се да ће ми се профилисати и смер у ком бих наставила како школовање тако и даљу пословну каријеру.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина  представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из општина у којима је реализован овај пројекат, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести