Млади предузетници Сремске Митровице без баријера

Канцеларија за младе Града Сремска Митровица у оквиру пројекта „Немам баријеру да градим своју каријеру“ одржала је конференцију „Млади предузетник 2017“.
kanc za mlade mitrovica.jpg
Фото: Канцеларија за младе Града Сремска Митровица

Пројекат је финансирао Покрајински секретеријат за посрт и омладину, а на коференцији је предузетништво младима представљено као битна полуга развоја, али и како могу да унапреде себе и лакше дођу до посла.

У оквиру пројекта учествовало је око 200 ученика из средњих школа на територији Сремске Митровице који су прошли обуке и тренинге на тему каријерног информисања и запошљавања.

Ненад Радмановић из Канцеларије за младе каже да су тренери обучени у оквиру „Гиз Јеп“ пројекта који је спроводила немачка организација за међународну сарадњу.

"Пројекат је почео 1.августа, а овом конференцијом ушли смо у његову завршну фазу. Кроз радионице о каријерном информисању пролазили су ученици углавном завршних разреда митровачких средњих школа", каже Радмановић.

Фото: Канцеларија за младе Града Сремска Митровица

Поред ученика који су присуствовали конференцији, нашли су се и представници институција, директорица Националне службе за запошљавање Маријана Грабић, директор Агенције за рурални развој Града Сремска Митровица Петар Самарџић, као и представници локалне самоуправе задужени за културу, спорт и омладину.

На коференцији своја искуства су поделили и млади митровачки предузетници, те је тако Ана Јовановић представила концепт салаша Исаилови, Здравко Иванковић представио концепт умрежавања младих људи који се баве ИТ-ијем, Миленко Јовановић представио своју компанију „Бут&цо“ из Лаћарка, а Никола Обрадовић присутнима приказао презентацијом систем пословања у својој ИТ фирми „Но солушнс“.

М.Сћ

(Текст је део пројекта који се финансира из буџета Града Сремска Митровица- Градска управа за културу, спорт и омладину. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести