Митровачке манифестације све популарније

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: У четвртак у 17 сати најављено је отварање клизалишта у Сремској Митровици, што је најава главне празничне манифестације „Магични трг”.
klizaliste mitrovica1
Фото: Туристичка организација Сремске Митровице

У Туристичкој организацији Града Сремска Митровица кажу да су смене клизања на свака два сата, а да ће клизалиште бити отворено сваког дана од 10 ујутру.

„Програм на Магичном тргу трајаће од 22. до 24. децембра, док ће  двадесетак излагача своје производе изложити на тезгама све до 30. Децембра“, кажу у Туристичкој организацији и додају да је интересовање излагача порасло, па се број излагачких места двоструко повећао у односу на прошлу годину.

Магични трг биће постављен на Тргу Ћире Милекића, а програм је намењен најпре деци, док је за одрасле резервисан садржај са ручно рађеним украсима за предстојеће празнике, свеће, икебане, слаткиши.

И друге митровачке манифестације током године привлаче све више посетилаца. Такав је „Дан магараца” који се одржава у визиторском центру Специјалног резервата природе Засавица у првој половини априла, када посетиоци могу да купе и дегустирају производе од магарећег млека, а најмлађи посетиоци да јашу магарце.

Манифестација „Вински парк” одржава се у Градском парку у првој половини јула, када се окупља велики број посетилаца, али и излагача. Посетиоци имају могућност да дегустирају 150 врхунских вина из 30 винарија, а фестивал садржи и богату гастрономску понуду. Средином августа на Житном тргу одржава се „Срем фолк фест”. Фестивал фолклора је међународног карактера, а од 2015. године уврштен је у календар манифестација светске међународне институције, која намеће врхунске стандарде организације.

Једна од најзанимљивијих манифестација је свакако „Царски Сирмијум-град легенди” који се одржава на више локација у граду и траје неколико дана. Манифестација је резервисана за почетак септембра, а посетиоци се враћају у период Римског царства, слажу мозаике из древних палата, дувају стакло и израђују уљане лампице, шминкају се и фризирају као у римско доба и уживају у богатству древне кухиње. Најмлађи се тада костимирају за маскенбал у духу антике, док фестивал беседништва као део манифестације употпуњује цео доживљај.

М. Стакић

(Текст је део пројекта који се финансира из буџета Града Сремска Митровица- Градска управа за културу, спорт и омладину. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести