Малишани из Бача показали знање на „Олимпијском часу”

БАЧ: Општина Бач је у сарадњи са Основном школом „Вук Караџић” Бач, Олимпијским савезом Србије и компанијом „Кока-кола” у понедељак организовала „Олимпијски час” у Бачу.
1
Фото: Општина Бач

У програм су укључени и предшколци који имају прилику да кроз Олимпијску бајку науче више о Олимпијским играма и вредностима којих се треба придржавати у животу. Главни циљ пројекта „Олимпијски час“ је да едукује младе основношколског узраста кроз призму пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума.

Осмишљен је низ интерактивних радионица које се реализују кроз пет станица, симболизујући пет континената и пет олимпијских вредности које се стичу кроз бављење спортом. Свака вредност се учи кроз причу, дијалог и визуелне приказе. Деца су имала прилику да стекну знања о историји Олимпијских игара, симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – херојима данашњице.

Млади су имали прилику да упознају неке од наших најуспешнијих спортиста и у опуштеној атмосфери сазнају из прве руке како је то бити професионални спортиста, које су предности бављења спортом и зашто је битно поштовати олимпијске вредности, како у спорту тако и у свакодневном животу.

-Подизање свести деце о значају здравог начина живота, али и редовног упражњавања физичке активности, од кључног је значаја за очување психо-физичког здравља наших малишана - рекла је заменица председника општине Марина Балабан. - Општина Бач је одувек подржавала развој и афирмацију спорта, а у прилог томе говоре и многи спортски успеси које наши ђаци постижу на свим нивоима и различитим спортским надметањима.

Ђаци у Бачу, који су за време такмичења и одржавања „Олимпијског часа” били подељени у неколико група уз поштовање свих епидемиолошких мера, имали су и прилику да се друже и разговарају са нашим познатим олимпијцем Миленком Зорићем из Бачке Паланке, освајачем сребрене медаље у кајаку, на Олимпијади у Рију. Зорић је посебно говорио о кајаку као спортској дисциплини, али и о томе како се може постићи врхунски спортски резултат, чак и ако долазите из мале средине.

Организатори „Олимпијског часа” су обезбедили мајице и маске за све учеснике. Снимак „Олимпијског часа” биће емитован 31.октобра у 15 сати  на другом програму РТС-а у емисији „Олимпијски кругови”.

М. Стакић

Фото: Општина Бач

Пројекат „Пером кроз Бач” реализује Дунав Продукција, а суфинансира Општина Бач”. Ставови у подржаном пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести