Лањске хаварије неће се поновити обећавају у кикиндској Топлана

КИКИНДА: Све инсталације даљинског грејања Кикинде су под притиском и у приправности за старт грејне сезоне, који је предвиђен 15. октобра, обавестило је кориснике услуга ЈП „Топлана”.
1
Фото: Кикинда - Предстоје топле пробе на систему даљинског грејања  

У случају да Републички метереолошки завод најави да ће у наредна три дана просечна температура у Кикинди бити испод 12 степени, грејање може да стартује и раније, сопштено је из „Топлане”.

Крајем идуће седмице, 10. и 11. октобра, биће парцијалне топле пробе на систему даљинског грејања од котларнице до котларнице, али из „Топлане” напомињу да топла проба не значи и почетак грејања.

- Сходно градској одлуци о производњи и дистрибуцији топлотне енергије у Кикинди, у случају појаве процурења или ваздуха у унутрашњој инсталацији грејања, потребно је да се корисници услуга даљинског грејања обрате професионалним управницима зграда у чијој је ингеренцији решавање оваквих проблема - указују из „Топлане”.

Претходну грејну сезону пратио је велики број хаварија на топловодној мрежи у центру града. Десило се чак 25 хаварија, које су загорчавале грејну сезону за преко 3.000 корисника длајинског грејања. У „Топлани” верују да се у предстојећој грејној сезони неугодне ситуације са хаваријама неће поновити, пошто је летос реконструисана топловодна мрежа у делу Улице Ђоке Радака, од Светосавске до Немањине.

Дотрајали магистрални топловод у дужини од 130 метара је замењен новим, управо на деоници где је прошле сезоне било највише хаварија. Током лета радило се и на топловоду у Микронасељу. За радове на реконструкцији топловода је издвојено око седам милиона динара.

М. Мр.

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести