Квар на топловоду отклања општина

БАЧКА ПАЛАНКА:  Неким потрошачима ДП „Нови Сад –гас”у Бачкој Паланци, судећи по свему, биће одложен почетак грејне сезоне.
д
Фото: Dnevnik.rs

Руководилац овдашењг постројења Топлане ДП „Нови Сад –гас” Владимир Жилаи својим обраћањем јавности пред почетак грејне сезоне није обрадовао део оних који су у овом граду греју преко овог испоручиоца топлотне енргије. Грејна сезона треба да почне 15. октобра, а сада је сасвим извесно да део станара вишеспратница у самом центру града, али и велик број установа, не могу да рачунају на топле радијаторе, јер је констатован озбиљан квар на топловоду.

- Један део наших купаца топлотне енргије, на жалост, морамо обавестити да ће им због квара на топловоду можда каснити почетак грејне сезоне - рекао је Жилаи. - Квар топловода је на деоници испред пословнице МТС, те је кашњење са почетком грејне сезоне могуће за зграде у Улици Краља Петра Првог 15, улази 1,2 и 3, Жарка Зрењанина 62 и 68 (сва три улаза), Жарка Зрењанина 51, зграду поште, као и њен пословни простор, зграду ДДОР, суда, општинске и пореске управе.

Жилаи, поред осталог, каже да је ДП „Нови Сад – гас” годинама одржавало комплетан систем топлана на шта су, по његовим речима, утрошили пола милиона евра. - Ми немамо обавезу инвестиционог одржавања, али смо то радили - додаје руководилац Топлане. - Застоји у грејању до сада су били минимални, али овај пут из објективних разлога нисмо у могућности да отклонимо уочени квар. Обратили смо се локалној самоуправи која је власник топловода да овај пут она отклони квар и добили смо позитиван одговор. Зато очекујемо да се након спровођења обавезне процедуре почне са отклањањем квара.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести