Концертом Јована Колунџије обележен дан сомборског Културног центра

СОМБОР: Као град који изузетно много полаже на културу, што се огледа и у томе да је Сомбор српски шампион по процентуалном издвајању из буyета у сврху финансирања установа и програма културе и уметности, ни прослава Дана Културног центра „Лаза Костић“ није могла проћи другачије до сензационално.
1

Наиме, синхронизујући актуелну турнеју која се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, а у организацији Установе Гварнериус, на свечаности обележавања једне од најагилнијих српских установа културе наступио је прослављени виолиниста Јован Колунyија.

Уз клавирску пратњу младе пијанисткиње Милице Закић, Сомборцима и осталим гостима маестро је приуштио изванредно издање најлепших дела Виталија, Рамоа, Сен-Санса, Хеса, Шумана и Леграна.

Како је концерт прослављеног уметника био свакако централни догађај, ваља рећи да није недостајало и званичних обраћања и честитки, па је пре самог почетка присутне госте, представнике градске управе и запослене из КЦ „Лаза Костић“ поздравио Немања Сарач члан Градског већа задужен за област културе и образовања.

- Ми Сомборци волимо да истакнемо да имамо дугу традицију, нарочито у области културе. Културни  Центар „Лаза Костић“ је нешто млађи од других културних установа, али зато његов значај заиста није мањи, пошто он има задатак да обједини све области. Оно што даје значај Културном центру су манифестације попут „Ликовне јесени“ и СОМУС- а који имају национални значај, јер су настале још у време бивше Југославије- истакао је Сарач и додао да је исто тако велики значај у раду са аматерима јер се на тај начин одржава културни живот у свим срединама у Сомбору

Честитајући рођендан запосленима у Културном центру „Лаза Костић“  Немања Сарач је присутне упознао да се за идућу годину планира завршетак адаптације сале Културног центра, што ће значајно подићи њихове капацитете. Директорка КЦ „Лаза Костић“ Весна Паштровић-Шашић се захвалила сарадницима, јавним предузећима, установама, а пре свега градској управи, на челу са градоначелницом Душанком Голубовић, који су препознали значај ове установе и пружају им свакодневну подршку, те је присутнима поделила Захвалнице за допринос у раду установе.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести