Комуналне службе у Зрењанину радиће ванредно за „Дане пива”

ЗРЕЊАНИН: Максимално ће и  ове године бити ангажовани зрењанински комуналци, на одржавању комуналне хигијене за време трајања традиционалне манифестације„Дани пива“.
Dani piva u Zrenjaninu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је саопштило ЈКП „Чистоћа и зеленило“ посебан акценат биће стављен на сређивање локација главних догађаја, а то су Трг слободе, Житни трг, паркинг на Превлаци, Трг др Зорана Ђинђића, Градска башта и околне улице.

- Служба за одржавање јавно прометних површина, која брине о чистоћи града, ангажоваће још већи број радника (око 70), који ће радити у три смене. Они ће знатно интезивније чистити и прати центар града након затварања штандова – објашњава портпаролка ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Данијела Танчић.

Поред радне снаге, биће ангажована и механизација, као што су цистерна за прање јавних површина, чистилице, усисивачи за уклањање пикаваца и ситног отпада.

- За ову прилику обезбедићемо довољан број контејнера запремине 1,1 кубни метар. Већи број контејнера биће постављен на Житном тргу, Тргу слободе и паркингу на Превлаци, и празниће се двапут дневно. На Житном тргу и Тргу слободе биће постављени жичани контејнери и жичане корпе за одлагање комуналног отпада. Ови контејнери и корпе празниће се више пута дневно (по потреби) и по завршетку рада штандова – наводи Танчић.

Радници дежурне екипе, уз ангажовање камиона, биће спремни да реагују и на хитне интервенције у току дана.

Током прошлогодишње манифестације „Дани пива“ дневно се износило између 70 и 80 кубних метара смећа. То је много више у односу на редовне дане. Када у граду нема манифестација, из комплетног центра се дневно изнесе до 15 кубика смећа.

– Након завршетка манифестације „Дани пива“, радницима нашег предузећа биће потребно још два до три дана да детаљно очисте и доведу у првобитно стање главна места догађаја, као и централну градску зону. Апелујемо на грађане да воде рачуна о отпаду, да га одлажу у контејнере и да се тако покажу као прави домаћини – додаје Данијела Танчић.

„Дани пива“ у Зрењанину биће одржани од 26. августа до 1. септембра.        

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5020
Најновије вести