КИ: Из градске касе стипендије за 68 студената

КИКИНДА: Градоначелник Кикинде Павле Марков потписао је уговоре са 68 студената који су стекли право на стипендије из градске касе захваљујући досадашњим постигнутим резултатима током школовања и студирања.
kikinda 0RH-7150
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Њима ће се у трајању од 10 месеци исплаћивати месечни износ стипендије од 8.500 динара, што је за 500 динара више у односу на прошлу годину.

За бесповратну подршку из градског буџета поднето је 112 захтева, а могли су конкурисати студенти прве и виших година факултета који имају пребивалиште на подручју Града Кикинде.

Градоначелник Марков је указао да су у претходне три године увећавана средства за стипендије 30 до 40 одсто и је тај тренд настављен. Износ стипендије у 2016. години је био 7.000, а претходне две године је повећан на 8.000.

Врло добро знам да овај новац не може да вам обезбеди несметано студирање, али то је начин којим показујемо да водимо рачуна о студентима. Немам ту моћ да делим посао, али сам расположен да саслушам и помогнем. Уколико имате потребу, слободно дођите да поразговарамо о вашој будућности, поручио је Марков и додао да локална самоуправа, и на овај начин, показује бригу о младим људима.

Добитници стипендија истичу да им је ово подстрек јер се показује да их град и држава препознају и цене, а родитељи кажу да им је свака помоћ добродошла и цене настојања града да кроз стипендије подржи труд њихове деце. 

М. Мр.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести