Карић ће помоћи да се Сомбор побратими са руским градом

СОМБОР:  Народни посланик Драгомир Ј. Карић данас је у Сомбору са градоначелницом Душанком Голубовић разговарао о низу важних тема и идеја, чија би реализација у блиској будућности довела до снажног привредног и економског напретка не само града већ и целог Западнобачког округа.
Sombor centar grada/A. Erski
Фото: А. Ерски/Сомбор

Градоначелница Голубовић је госта упознала са потенцијалима којима располаже Сомбор и могућностима које се нуде потенцијалним инвеститорима.Карић је навео да умногоме може да допринесе повезивању са јаким компанијама из Русије, Белорусије, Казахстана и осталих држава бившег Совјетског Савеза, које су спремне да улажу у том делу Србије и да га развијају на добробит становништва.

То би, истиче, довело до сигурних радних места и смањило би одлазак пре свега младих људи у иностранство, саопштила је БК Група.

"Само у Русији постоји 85 региона и сваки наш округ би требало да се повеже са неким од њих или више њих. Знам да су Руси веома заинтересовани сарадњу у областима привреде и пољопривреде. И не само они. То је изванредна шанса, поготово након што је Србија потписала споразум о слободној трговини са Евроазијском економском унијом, чиме је отворено тржиште од 183 милиона људи. Долазак компанија из бившег С ССР на ове просторе и снажнији продор наших квалитетних производа тамо, било би од обостраног огромног значаја, истакао је Карић.

Такав вид сарадње, како је рекао, у потпуности се уклапа у стратешку сарадњу Русије и Србије коју успешно спроводе председници Владимир Путин и Александар Вучић, али и стратешке сарадње наше државе са осталим земљама Евроазијске економске уније.

"Регионално повезивање је нешто што увек потенцира и Богољуб Карић, председник Покрета Снага Србије - БК и председник Удружења индустријалаца и предузетника Србије", рекао је он.

Голубовић је нагласила да је Карић истакао многе могућности које постоје у оквиру сарадње са Градом Сомбором, који је направио боље услове за пословање у односу на то какви су били - почевши од комуналног опремања индустријске и стамбено-пословне зоне до уређења многих других услова пословања.

Наш привредни амбијент је сада далеко бољи и пружа основе за ширу сарадњу, долазак привредника и отварање нових компанија.Отварање Града Сомбора према руском тржишту свакако јесте један нови потенцијал који треба искористити, казала је градоначелница.Народни посланик Драгомир Ј. Карић прихватио је да буде посредник у тежњи Града Сомбора да се побратими са неким градом из Русије.

"У Сомбору имамо традицију неговања руске културе. Постоји неколико друштава која се тиме успешно баве, а имамо и одличну сарадњу са Руским домом. Тако се побудила и наша жеља да у Русији нађемо град са којим бисмо се побратимили и са којим бисмо развили јаке односе у областима културе и образовања", додала је градоначелница.

Током боравка у Сомбору народни посланик Драгомир Ј. Карић и руководство ПСС - БК имали су састанак са члановима Градског одбора странке, чији је председник Влатко Беловуковић.

EUR/RSD 117.5020
Најновије вести