Капиталним захватима до добре воде за села

ВРБАС: Са пословног аспекта Јавно комунално предузеће „Комуналац” у Врбасу, имало је успешну 2019. годину, у којој је у потпуности испуњено све што је планирано и остварена је добит, што је потврдио и оснивач, Општина Врбас.
д
Фото: Општина Врбас

У овој години, мимо редовних, очекују их капитални захвати, посебно кад је реч о Пословној јединици „Водовод и канализација“.

- Дошли смо коначно на праг потпуне имплементације програма на унапређењу водоснабдевања, када ћемо започети радове на спајању Савиног Села и Куцуре на водозахват. За крај године предвиђен је посао на самом водозахвату, ради проширења капацитета, изградње новог резервоара и опремања водозахвата, да би могао у потпуности континуирано да водом за пиће снабдева како град Врбас, тако и та два насељена места – рекао је директор ЈКП „Комуналац” Синиша Адамовић.

Од Канцеларије за јавна улагања Републике Србије стигло је и прелиминарно одобрење да се може рачунати на средства за припајање преостала три насељена места, Бачког Доброг Поља, Змајева и Равног Села на постројење за производњу воде у Врбасу, како би сва села до 2022. године имала исти квалитет воде као Врбас.


Незамисливо је да се комуналне услуге не плаћају

Директор „Комуналца” Синиша Адамовић каже да се рад оваквог предузећа не може замислити без коректног степена наплате услуга. У супротном би дошло до несразмера између обавеза које прате предузеће на дневној бази и обавеза које грађани не измирују.

-  Све обавезе које имамо према нашим добављачима морамо да измирујемо под претњом принудне наплате. На тај начин бисмо и ми морали да поступамо према нашим потрошачима. Уколико дођемо у ситуацију да морамо да наплатимо принудним путем, то ћемо и урадити – рекао је Адамовић.


- У првој фази опредељено је од Канцеларије за јавна улагања два милиона евра, затим још два милиона у априлу и мају и та средства ће се користити за припајање преосталих насељених места и делимично за реконструкцију дела водоводне и канализационе мреже у Врбасу. Завршни део од два милиона евра, који је такође најављен да ће бити одобрен од стране Канцеларије за јавна улагања, био би искоришћен за повезивање насељених места Савино Село и Куцура на канализациону мрежу. Тиме би се свих пет насељених места повезало на водоводну и канализациону мрежу и повећао би се број корисника –рекао је Синиша Адамовић.

В. Х.

Janos
16.01.2020 • 16:15
A sta ste radili do sada? Zasto dodinama nema vode za pice po selima? Trebala vam je sudska odluka da ne mozete naplacivati vodu ako nije ispravna da se malo probudite.
Zak
17.01.2020 • 06:18
Samo otimacina.........bez ulaganja i tako od 1945 uvek ista prica......lopovluk i licni interes ko šiša narod
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести