Каква је судбина сомборске кафилерије?

СОМБОР: Представници синдиката ветеринарске установе "Протеинка" из Сомбора разговарали су члановима Социјално-економског савета тог града о наводима да постоји могућност затварања и премештања те ветеринарске установе, као и о евентуалном решавању њиховог будућег статуса, а из града им је поручено да ће одговоре на та питања морати да добију од надлежног министарства и Владе Србије.
1
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи на сајту Града Сомбора, седници Савета присуствовали су и представници синдиката В.У. "Протеинка" који су испред запослених желели да сазнају више детаља о, како се каже, гласинама о затварању и премештању те ветеринарске установе.

"На ова питања одговоре ће ипак морати добити од надлежног министарства и Владе Републике Србије, с обзиром да је Република оснивач В.У. ''Протеинка'' а град ће помоћи у оквиру својих могућности", поручују надлежни у Сомбору.

У сомборској кафилерији се, наиме, прерађује животињски отпад из читаве Србије, због чега се често у том граду осети јак непријатан мирис.

Грађани тог града су протеклих година више пута тражили измештање ове установе или да установа угради додатне филтере који су, међутим, веома скупи.

У погонима "Протеинке" дневно се преради око 60 тона отпада анималног порекла и конфиската из кланичне индустрије.

Из тог предузећа раније су навели да је опрема застарела и да би им за набавку нове требало око пет милиона евра, а да та средства "Протеинка" засад, не може да обезбеди.

 

Пројекат „Грађанска свест у Сомбору“ реализује ДВП продукција, а суфинансира град Сомбор. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести