Изабела понела титулу грађанин по мери деце

БЕЧЕЈ: Пуних пет дана деца од предшколског до средњошколског узраста у свим насељима бечејске општине уживала су у програмима поводом Дечије недеље. Овогодишња ласкава титула „Грађанин по мери деце” припала је Изабели Шормаз, председници Друштва пријатеља деце општине Бечеј.
be izabela.jpg
Фото: Изабела Шормаз

"Нисам ово очекивала. При том не мислим на само признање, јер је оно могло да се нађе у рукама многих који су током минуле деценије радили на бројним активностима за децу. Мада сам у Организационом одбору, уопште нисам знала да сам номинована, а камоли да ми следи признање. Тек на завршној свечаности, кад сам прозвана, сазнала сам. Подсетиле су ме колегинице да је ово јубиларна десета година додељивања ленте, као и то да ми је јубиларна тридесета година бављења образовањем, било у школи, установи културе или невладином сектору. Толико траје моја мисија доприноса квалитетном образовању и постизању што бољих резултата у области права детета", каже Изабела Шормаз, подсећајући да је то дуг пут проткан лепим тренуцима, али и препрекама. Педагошли узор су јој швајцарски педагог Песталоци и италијанска научница Марија Монтесори, по чијим методама ради и труди се да васпитава децу „главом, срцем и рукама”, каже овогодишња добитница ленте „Грађанин по мери детета“ Изабела Шормаз.

Бројни забавни и едукативни програми за децу, и ове године проткани су хуманитарним радом. Акција „Деца – деци“ прикупила је много играчака, обуће, одеће и школског прибора, који ће у Центру за децу и младе бити сортирани и уручени деци из сицијално угрожених породица. Сва прикупљена новчана средства биће уплаћена на речун шестогодишње Викторије Кајчић, за њено даље лечење. Много тога је научено кроз креативне радионице, разних профила, а деца су се, што и јесте циљ, много радовала.                         

В. Јанков

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести