Из градског буџета око 14 милиона за радове у “Плавом чуперку”

У наредних месец дана окончаће се инфраструктурни радови у вртићу “Плави чуперак” који подразумевају замену електроинсталација, подова, тоалета, кухиње… Из градског буџета је за ове радове опредељено око 14 милиона динара.
1
Фото: kikinda.org.rs

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, оценио је да ће овај објекат најмлађим суграђанима и њиховим васпитачима ускоро пружити врхунске услове, који су у складу са свим стандардима.

- Верујем да ће и родитељи малишана бити задовољни унутрашњим изгледом вртића “Плави чуперак”. Ово је и потврда наших континуираних улагања у градске и сеоске вртиће, наравно и школе. Сигурно је да ћемо у наредном периоду, на исти или сличан начин, уредити и остале објекте Предшколске установе “Драгољуб Удицки”- поручио је Марков.

 Да ће већ од септембра боравак малишана у овом вртићу бити квалитетнији и безбеднији, потврдила је и Светлана Милић, директорица ПУ „Драгољуб Удицки“ . Ово је, подсетила је она, један од највећих градских вртића.

- “Плави чуперак”, најчешће, је и домаћим нашим гостима, али и носилац највише оцене ресорном министарства који се односи на екстерну контролу обављену пре годину дана. У овом вртићу се реализује највећи број пројеката, промовише рад васпитача, а у “Плавом чуперку” пробе изводи и хор “Чуперак”. Радови су неопходни у вртићу "Пчелица"- казала је Милић.

 У саставу ПУ „Драгољуб Удицки“ је 18 градских и сеоских вртића, а уписано је 1.500 малишана.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести