Италијански инвеститори граде „зелену“ фабрику у Врбасу

ВРБАС: Италијански инвеститори планирају изградњу фабрике у Врбасу у индустријској зони у Блоку 100, а улагачи су заједно са председником врбаске општине Миланом Глушцем обишли радну зону која се уређује за изградњу погона.
1
Фото: Локација у радној зони

Италијански улагач купио је парцелу од 4.605 квадрата у Блоку 100 и на том простору, према плану, биће изграђена производна хала површине 2.000 квадрата у којој ће се производити конфекција за многе чувене модне куће „Манифаттуре Сеттентрионали“. Генерални менаџер ове компаније  Ђовани Кавадини каже да је веома задовољан до сада учињеним, а италијанска компанија може даље да планира своје кораке и рокове инвестирања.

Председник општине Милан Глушац каже да није новост да се индустријска зона уређује за сада већ познатог страног улагача, али важно је да је  са њим Врбас посетио и други италијански привредник, који је заинтересован да се на лицу места упозна са условима и могућностима улагања у општину Врбас.

-  Разговарали смо о ономе што нуди Врбас, упознали их са позицијом и предностима, а верујем да и они сами истражују и знају какви су услови за пословање у Војводини – рекао је Глушац.

Италијански улагач купио је парцелу у Блоку 100 где ће, према плану, бити изграђензеленипроизводни погон, у складу с еколошким стандардима, први ове врсте у Србији

За госте из Италије Врбашани су организовали и састанак са директором Развојне агенције Војводине Николом Жежељом и покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем.

-Они су потенцијалне инвеститоре упознали са могућностима субвенционисања запошљавања или при набавци опреме, које за инвеститоре нуди Покрајинска влада- каже Глушац. -За Врбас је посебно важно што „Манифаттуре Сеттентрионали“, према речима Ђованија Кавадинија, има жељу да изгради „зелени“ индустријски објекат, први ове врсте у Србији. У тренутку када покушавамо трајно да решимо загађење животне средине, веома је охрабрујуће што ћемо имати индустријски објекат по најмодернијим европским стандардима, који није претња животном простору свих нас.

М.Сћ

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести