Хуманитарци трче за петочлану породицу из Мужље

ЗРЕЊАНИН: Представници Хуманитарног удружења „Србска понос” из Зрењанина учествоваће у недељу, 6. октобра, на четвртом Зрењанинском полумаратону.
ф
Фото: Србска понос

Они ће овом спортском догађају дати хуманитарни карактер, јер ће трчати за петочлану породицу Алберт Нолин из Зрењанина, која годинама нема воду у кући. Неопходно је да се обезбеди хидропак за воду који кошта око 20.000 динара.

Ово удружење је раније организовало хуманитарну акцију „Кораком до куће од срца”, захваљујући којој је стамбено збринута породица Дудаш. Члановима удружења ће се и у овој трци придружити пас маратонац Сизиф, који је истрчао 82 километра од Београда до Зрењанина, за породицу Дудаш.

Чланови организационог тима Иван Радосављевић, Борис Кнежевић, Ненад Шкундрић и Милена Милошевић учествоваће у тркама на стазама од 7 и 21 километар. Сви који желе могу да „откупе” километар ове хуманитарне трке по симболичној цени од 1.000 динара, како би се прикупила средства за куповину новог хидропака који ће омогућити породици Алберт Нолин из Мужље да вода поново потече из њихових славина након више година.

Петочлану породицу Алберт Нолин чине отац Карло, мајка Ибоја, синови Саша (17) и Јован (14), и ћерка Ана Марија (9). Отац је запослен као грађевински радник и зарађује месечно око 35.000 динара, што је недовољно да се породица прехрани и плати дажбине. Они се сада за воду сналазе тако што је у неколико балона свакодневно доносе од комшије и користе за пиће, кување, прање посуђа, тоалет, хигијену... У делу улице у којој породица Алберт Нолин нема водовода, те је ово једини начин да имају воду у кући. У старој, трошној кући у Мужљи, на адреси Браће Фогароши бб, неретко живе и без струје, због лоших инсталација.

- Ускоро стиже зима и време им може бити највећи непријатељ. Сума од 20.000 динара њима ће решити велики проблем, а с обзиром на то да износ није велики, верујем да ћемо обезбедити тај новац. Нико не заслужује да живи без воде у 2019. години, а посебно не троје деце - рекла је чланица тима Милена Милошевић.

Она је најавила да ће на Зрењанинском полумаратону, на стартној позицији, бити постављена кутија у коју ће сви који то желе моћи да убаце новац.

Сва физичка или правна лица могу „откупити” километар трке или уплатити било који износ на следеће бројеве рачуна: Комерцијална банка, динарски рачун - 205-0000000264862-29; девизни рачун – 0070800050764. ИБАН - РС35205007080005076423, прималац - Хуманитарно удружење „Србска понос”, адреса Дрварска 1.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести