Град Зрењанин субвенционише камате паорима

ЗРЕЊАНИН: Велико је интересовање зрењанинских пољопривредника за краткорочне кредите које нуде три банке, са којима је Град Зрењанин потписао уговоре о субвенционисању трошкова камате.
1
Фото: Пољопривредници могу добити до пола милиона динара на годину дана

За краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Града Зрењанина, уговоре је локална самоуправа потписала са три банке, и то Банком Интеса а.д. Београд, ОТП банком а.д. Нови Сад и Директном банком а.д. Крагујевац.

- Много је заинтересованих као и претходних година, а ове године смо потписали уговор са три банке. Град ће сносити трошкове обраде кредитног захтева и комплетне трошкове камате и она ће за кориснике бити нула посто. Сви остали трошкови су у складу са пословном политиком тих банака – каже шеф Одсека за пољопривреду у Градској управи Зрењанина Стојан Краљ.

Он напомиње да су кредити у распону од 100.000 до пола милиона динара, рок отплате је годину дана, а претежно се користе за набавку репроматеријала. Могућност да конкуришу за кредите код три банке са којима су склопљени уговори, имају сви носиоци пољопривредних газдинстава.

Све додатне информације заинтересовани пољопривредници могу добити у канцеларији Одсека за пољопривреду и рурални развој Градске управе Зрењанин, у Улици Слободана Бурсаћа 4, или на телефон 023/562-420.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести