Финансирање пројеката у области културе у Житишту

ЖИТИШТЕ: Општина Житиште објавила је конкурс за ову годину за финансирање програма и пројеката културно-уметничких друштава и удружења у области културе.
Opština Žitište Foto: Dnevnik.rs
Фото: Општина Житиште Фото: Дневник.рс

На конкурсу може да учествује удружење које програм или пројекат реализује на територији општине Житиште, директно је одговорно за припрему и извођење програма, а основна или претежна активност му је култура.

Средства по овом конкурсу могу се користити за реализацију програма и пројеката везаних за редован рад и програм у области заштите културе, који доприносе очувању, развоју и презентацији културног наслеђа у општини Житиште. У обзир долазе и програми и пројекти којима се промовише мултикултуралност.

Новац се додељује за програме и пројекте који ће се реализовати најкасније до 31. јануара идуће године. Конкурсна документација може се преузети са интернет странице Општине Житиште. За додатне информације заинтересовани се могу обратити надлежнима у Општини. Једно удружење може учествовати са највише једним предлогом програма, а рок за предају конкурсне документације је најкасније до 1.априла. 

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести