Донације НИС-а за домове здравља у средњем Банату

ЗРЕЊАНИН: Компанија НИС ће у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно 2019“ подржати 20 здравствених установа широм Србије. Тако ће уложити готово милион евра у институције у којима се лече најмлађи.
1
Фото: Dnevnik.rs

Здравствене установе које ће НИС подржати налазе се, између осталог, и у Зрењанину, Новом Бечеју и Житишту, а изабране су на конкурсу. О избору пројеката одлучивала је комисија састављена од представника Министарства здравља Србије, локалних заједница и компаније НИС.

На овај начин НИС ће помоћи реконструкцију и адаптацију дечјих диспанзера, набавку савремене медицинске опреме и апарата, као и санитетских возила за низ здравствених установа у партнерским општинама и градовима.

Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ у Зрењанину добиће 12,5 милиона динара за набавку савремене стоматолошке столице и додатне опреме, транспортног санитетског возила и амбулантног саните-

тског возила. Новац ће бити утрошен и у набавку два возила за потребе патронажне службе и лабораторијског фрижидера за складиштење вакцина.

Домовима здравља у Новом Бечеју и Житишту намењено је по четири милиона динара. У новобечејској установи ће средства утрошити на грађевинске радове кроз инвестиционо одржавање здравствене станице у Куману. Ради се о изградњи прилазне рампе за особе са инвалидитетом, замени постојећих санитарија и подних облога, молерско – фарбарским радовима на уређењу унутрашњих зидова, електричарским радовима и замени постојеће столарије новом.

Дом здравља Житиште ће четири милиона динара искористити за набавку савременог ултразвучног апарата. Овај апарат биће купљен у циљу подизања квалитета здравствене услуге и превентивног деловања.

Ж. Б.

Nikola
03.06.2019 • 16:34
Opet farsa! Platite realnu naftnu rentu kao u normalnim državama pa neće trebati da se propagirate kako ste velikodušni i kako brinete o našoj zajednici. Sa našim novcima mi bi znali šta da uradimo. Ovako, činite nas da smo maloumni i da mi ne bi znali kako treba novac utrošiti.
EUR/RSD 117.5870
Најновије вести