До лета грађевинска дозвола, па радови на путу Бегеч - Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Када год се поведе разговор о стању путева у бачкопаланачкој општини, прво питање гласи - када ће се извршити рехабилитација државног пута Нови Сад - Бачка Паланка, односно када ће се проширити и пресвући новим слојем асфалта деоница Бегеч - Паланка у дужини од преко 20 километара?
1
Фото: Ове и наредне године наставиће се радови у паланачкој главној улици чији је један део јесенас урађен

Тај пут је од виталног значаја за становнике овог дела бачког приобаља Дунав, али и за привреднике који су још пре пар година тражили од надлежних да се овај државни пут после деценија и деценија занемаривања коначно упристоји, јер је данас у катастрофалном стању. Да цела ствар буде гора овај пут трпи велики притисак теретних возила која њиме иду на царински прелаз између Србије и Хрватске, односно на царину код Бачке Паланке и Илока. - Сигурно је да је за нас најважнији пут ка Новом Саду, а његову рехабилитацију лично је обећао и председник Покрајинске владе Игор Мировић - каже мр Мирослав Сићевић, директор општинског Јавног предузеће „Стандард” које је, између осталог, у овој локалној самоуправи задужено за одржавање локалних путева. - Дужина државних и локалних путева у бачкопаланачкој општини износи 250 километара што није мало. Битно је да се пројекат рехабилитације деонице државног пута од Бегеча до Бачке Паланке приводи крају. Добијена је локацијска дозвола, а када почетком друге половине ове године буде готов и пројекат, очекујемо и грађевинску дозволу, па, по природи ствари и почетак и завршетак радова у догледном, могућем времену.

Сићевић каже да је прошле године, а у складу са средствима, доста урађено на одржавању и изградњи нових локалних путева, односно улица. Средства за путну привреду, а у односу на висину општинског буyета, нису велика, али се рационално троше, уверавају надлежни. - После више од четири деценије реконструисана је и заједно са коловозом проширена централна раскрсница у граду, као и део главне улице - подсећа Сићевић. -  У другој половини ове године почиње партерно уређење северне стране Улице Краља Петра Првог, а идуће године биће урађена и јужна страна. Приводимо крају избор извођача радова за послове рехабилитације, односно, народски речено, крпљење рупа, а тај посао прво ће бити урађен у сеоским улицима, па потом у Паланци.

Прошле године обновљен је асфалт у неколико значајних градских и улица по селима. Новост је и то што ће ове године пажња бити усмерена и на оне улице у којима су куће у поступку легализације, а немају асфалт. Такве улице, као што је пример са делом Мајевичке у Паланци, а реч је о стотинак кућа, добиће асфалтни пут, фекалну канализацију, пешачке стазе и јавну расвету.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести