Дечија недеља у сомборским вртићима

СОМБОР: У оквиру „Дечије недеље” акцент је на догађањима која су осмислили у Предшколској установи „Вера Гуцуња“, која ће под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, због измењених услова услед епидемилошке ситуације, бити нешто другачије организована.
sombor igraliste
Фото: Dnevnik.rs

- Сви садржаји су у служби деце, где је игра императив. У складу са овогодишњим мотом, у сва 32 вртића симболично крећемо с акцијом названом друг-другу. Замисао је била да друг другу нешто поклони. То не мора бити поклон материјалне вредности, то може бити лепа реч, леп гест, лепа игра.- каже Александра Перовић, директорка ПУ „Вера Гуцуња“ и додаје да су паралелно са овом акцијом испланиране и друге активности.

Први дан недеље био је посвећен ликовним активностима, а деца су на отвореном, у највећем градском Парку Хероја, имала прилику да уживају и да се друже. У наставку недеље, планиране су спортске активности и посете установама културе.

За среду је планирано да сва деца у вртиће дођу костимирана, да би се, ако време дозволи, прошетала кроз своја насеља. Заједно са васпитачима и родитељима деца ће креирати одговарајуће маске. У четвртак и у петак у различитим интервалима деца ће са васпитачима посетити Музеј града Сомбора, Галерију „Милан Коњовић“ и Дечију библиотеку.

„Дечија недеља” слави право деце да уживају у детињству и младости и то је такође прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности. Основни документ за планирање и спровођење активности током Дечије недеље је Конвенција Уједињених нација о правима детета, усвојена 1989. године, а програмски циљеви пројекта се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести